Вживання соків при проблемах з хребтом

Морквяно-буряковий сік

Очистити 1 буряк і 5 морквин, вичавити свіжий сік, додати 3 ч. ложки лимонного соку, пермішати.
Пити свіжим.

Свіжовичавлений сік редьки

Один з ефективних засобів боротьби з відкладеннями солей та іншими захворюваннями хребта.
Пити сік 2-3 рази на день після їди по 30 г.

Сік хрону з лимоном

1 ст. ложка соку хрону, сік 1 лимона.
Пити 1 раз на день після їди.

Сік морквяно-лимонний 1:1

Пити 2 рази на день по 1/3 склянки.

Сік з кореня та листя селери

Приймати 2 рази на день через годину після їжі по 0,5 склянки при остеохондрозі.

Напій з брусниці

З 0,25 склянки ягід брусниці вичавити сік, з’єднати з 2/3 склянки охолодженої кип’яченої води, за смаком додати трохи меду.
Приймати цю суміш 3-4 рази на день після їди при остеохондрозі.

Сік чорної бузини

Приймати по 1 склянці на 3 прийоми протягом дня при остеохондрозі.

Березовий сік

Сік, листя, бруньки берези можна застосовувати при різних ураженнях спини.
Навесні можна приймати березовий сік по 1-1,5 склянки 3 рази на день з метою профілактики захворювань спини і як загальнозміцнюючий засіб.
Також можна приготувати спиртову настойку з бруньок і листя берези.
Приймати по 15-20 крапель 3 рази на день з водою.

Соки для нормалізації обміну речовин і зниження ваги

Сік кропиви стимулює обмін речовин, сприяє схудненню
Приймати по 1/3 – 0,5 склянки 3 рази на день.

Сік буряка рекомендується пити при ожирінні.
Приймати по 0,5 склянки 2-3 рази на день до їди.
Однак буряковий сік в чистому вигляді має сильний очисний ефект, може викликати запаморочення або нудоту.

Сік люцерни нормалізує обмін речовин і зміцнює захисні сили організму.
Приймати по 1 склянці 3 рази на день.

Томатний сік за вмістом вітаміну C не поступається лимону й апельсину.
Пити по 1 склянці 2-3 рази на день.

Сік квасолі рекомендується при ожирінні.
Приймати по 0,5 склянки 2 рази на день.

Сік кульбаби з листя і коренів. Добре поєднується з морквяним соком і соком листя ріпи, зміцнює зуби та кістки.
Приймати по 1 ст. ложці 3 рази на день до їди.

Сік зі спаржі
Приймати по 1/3 склянки 1 раз в день.

Сік капусти або салату
Пити по 1 склянці 2 рази на день.