Дієта при застуді та грипі

Основою харчування при грипі та ГРЗ мають стати:

  • шипшина, чорна смородина, чорноплідна горобина, лимони, ківі;
  • овочі та м’ясо (краще, якщо це будуть пюре);
  • кисломолочні напої, волоські горіхи;
  • киселі, чаї, соки тощо.

Виключити з раціону:

  • смажені та жирні страви;
  • супергострі, солоні та мариновані продукти;
  • гострі приправи та соуси.

Правила харчування при застуді та грипі:

  • харчуватися 5-6 разів, маленькими порціями;
  • перевагу віддавати добре подрібненим продуктам;
  • готувати їжу у вигляді овочевих пюре, слизових каш і супів;
  • не мучити організм дуже холодною і дуже гарячою їжею;
  • широко використовувати киселі – це ідеальна їжа для організму, який окупований вірусами.

Крім того, слід звертати увагу на поживну цінність продуктів. В першу чергу вони мають бути багаті вітамінами і мікроелементами. Проблему допоможуть вирішити сухофрукти та домашні вітамінні заготовки.