Аранчині

      

18 Жовтня, 2017

172 рецепта лучших блюд без глютена (Еда, которая лечит)

Ingredients

Рис круглий - 500 г

Борошно кукурудзяне - 60 г

Яйця - 3 шт.

Сир овечий «пекоріно» або «пармезан» тертий - 100 г

Олія оливкова

Сіль

Перець

Шафран

ДЛЯ ОБСМАЖУВАННЯ:

Яйця - 2 шт.

Олія

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Курка - 300 г фаршу

Горошок свіжий або заморожений - 80 г

Цибуля - 1 шт. велика

Томатна паста - 80 г

Селера - 1 гілочка

Сир м'який (моцарела, сулугуні) - 100 г

Вино червоне - 100 мл

Сіль

Перець

Directions

1Рис промити, потім варити в невеликій кількості підсоленої води, щоб вода повністю випарувалася, а рис став клейким і візуально сухим.

2Додати шафран, оливкову олію, добре все вимішати та викласти на блюдо, щоб рис охолов.

НАЧИНКА ДЛЯ АРАНЧИНІ:

1Дрібно нарізану цибулю підсмажити до золотистого кольору, додати нарізану селеру, м'ясний фарш, перемішати, тушкувати разом на швидкому вогні.

2Потім влити вино. Залишити масу тушкуватися, поки алкоголь не випарується.

3Потім додати томатну пасту, попередньо розведену в склянці води, посолити, поперчити. Зменшити вогонь і залишити тушкуватися приблизно на 20 хвилин.

4У сковорідці розігріти невелику кількість олії, в ній близько 10 хвилин готувати горошок, додаючи потроху воду. Коли горошок розм'якшиться, вимкнути вогонь, вийняти його шумівкою. Горошок (без рідини) додати до рагу (рагу вийде густим).

5Порізати дрібними кубиками м'який сир (моцарелу або сулугуні).

АРАНЧИНІ:

1Однією рукою в долоню іншої руки викласти тонким шаром рис, потім в центр покласти м'ясне рагу з горошком, 2 або 3 кубика м'якого сиру, зверху покрити другим тонким шаром рису та сформувати кульку.

2Готові аранчині вмочити у збите яйце й обсмажити в киплячій олії, повертаючи кульки шумівкою. Коли аранчині набудуть рівномірного золотистого кольору, їх вийняти шумівкою, покласти на блюдо, покрите паперовою серветкою, яка вбере надлишкову олію.

3Подавати аранчині гарячими і бажано зі свіжими овочами.

Дієта безглютенова

00:00