Баклажани з горіхами

  ,

24 Липня, 2017

1000 блюд от салатов до десертов для праздников и на каждый день

Ingredients

Баклажани - 1 шт.

Лимони - 1 шт.

Волоські горіхи - 70 г

Часник - 3 зубчики

Зелень петрушки

Зелень базиліка

Олія

Сіль

Directions

1Баклажани нарізати уздовж довгими скибочками завтовшки 6-8 мм, посипати сіллю, залишити на 30 хвилин.

2Потім промити в холодній воді, обсушити й обсмажити в олії з двох боків до золотистої скоринки. Викласти на паперовий рушник, щоб видалити надлишки масла. Після цього укласти на блюдо як пелюстки квітки.

3З лимона віджати сік, зняти цедру. Волоські горіхи порубати, обсмажити на сковороді, полити невеликою кількістю олії та лимонного соку.

4Часник пропустити через прес, змішати з дрібно нарубаною зеленню петрушки, тертою цедрою і залишками лимонного соку.

5Часникову заправку викласти на скибочки баклажанів, зверху розподілити горіхову масу та прикрасити листочками базиліку. Закусці дати настоятися 15-20 хвилин.

00:00