Биточки з ковбасним сиром і манною крупою
Биточки з ковбасним сиром і манною крупою

Биточки з ковбасним сиром і манною крупою

    

8 Серпня, 2018

Школа кулинара 2015 №14 Июль

Ingredients

Манна крупа - 1 склянка

Молоко - 500 мл

Сир ковбасний - 200 г

Масло вершкове - 120 г

Яйця - 2‑3 шт.

Сир твердий - 150 г

Коріандр або кмин - 0,5 ч. ложки

Сіль

Олія - для смаження

Зелень петрушки

Спеції (за бажання)

ДЛЯ ДОМАШНЬОГО СМЕТАННОГО СОУСУ:

Сметана густа - 0,5 склянки

Цукор - 1 щіпка

Сіль - 0,5 ч. ложки

Перець чорний мелений

Базилік

Лимонний сік або винний оцет - кілька крапель (за бажання)

Directions

1У невелику каструльку влити молоко, довести до кипіння. Всипати тонкою цівкою манну крупу, трохи посолити та варити, періодично помішуючи, ~ 12 хвилин.

Биточки з ковбасним сиром і манною крупою

2Сир натерти на крупній тертці. В окремій ємності збити яйця. Готову кашу трохи охолодити, додати вершкове масло, натертий сир, збиті яйця, коріандр або кмин, перемішати масу та знову охолодити.

Биточки з ковбасним сиром і манною крупою

3На обробній дошці за допомогою ножа з охолодженої маси сформувати 10‑15 невеликих биточків.

Биточки з ковбасним сиром і манною крупою

4Укласти биточки на змащене олією деко, зверху покласти кружальце ковбасного сиру та запікати в розігрітій духовці при 250°С 20‑24 хвилин.

Биточки з ковбасним сиром і манною крупою

5Подавати биточки трохи охолодженими, оформивши зеленню петрушки і додавши улюблені спеції за бажання.

ДОМАШНІЙ СМЕТАННИЙ СОУС:

1Змішати сметану, цукор, сіль, чорний перець і дрібно нашаткований базилік і збити вінчиком або виделкою.

2Можна додати соусу пікантну кислинку, додавши лимонний сік або винний оцет.

00:00