борщ полтавський з галушками
борщ полтавський з галушками

Борщ полтавський

    

21 Вересня, 2018

50 рецептов украинской кухни

Ingredients

Гусак або курка - 600 г

Картопля - 150 г

Капуста свіжа - 150 г

Буряк - 150 г

Цибуля ріпчаста - 50 г

Морква - 50 г

Петрушка - 25 г кореня

Свинячий жир - 40 г

Шпик - 80 г

Лимонна кислота

Томатна паста

Сметана

Цукор

Сіль

Перець

Кріп

ДЛЯ ГАЛУШОК:

Борошно пшеничне або гречане - 80 г

Вода - 25 г

Яйця - 1 шт.

Сіль

Directions

1Приготувати бульйон із птиці.

2Картоплю нарізати кубиками; капусту, буряк, цибулю, коріння - соломкою.

3Буряк стушкувати до готовності з лимонною кислотою та бульйоном.

4Моркву, цибулю, коріння спасерувати з додаванням томатної пасти на свинячому жирі.

5У киплячий бульйон покласти картоплю та капусту.

6Через 10‑15 хвилин туди додати буряк, товчене з зеленню кропу сало, цукор, сіль, перець.

7До подачі до столу борщ має настоюватися 15‑20 хвилин.

8У тарілку покласти галушки, м'ясо, сметану, зелень; все залити борщем.

ГАЛУШКИ:

1У киплячу воду засипати половину підсушеного борошна та, розмішуючи, прогріти, зняти з вогню й охолодити.

2Додати залишки борошна, яйце, сіль і замісити некруте тісто.

3Розкачати пласти завтовшки 4‑5 мм, нарізати квадратики та зварити в підсоленій воді.

00:00