борщ із пампушками
борщ із пампушками

Борщ у горщику з пампушками

      

20 Червня, 2018

1000 блюд от салатов до десертов для праздников и на каждый день

Ingredients

Курка - 500 г

Картопля - 5 шт.

Капуста - 150‑200 г

Морква - 1 шт.

Цибуля - 1 шт.

Часник - 1 зубчик

Томатна паста - 1 ч. ложка

Сіль - 1 ч. ложка

Лавровий лист

Перець чорний

ДЛЯ ПАМПУШОК:

Борошно - 3 склянки

Дріжджі - 50 г

Яйця - 2 шт.

Молоко - 200‑250 мл

Маргарин - 200 г

Цукор - 1 ст. ложка

Сіль - 1 ч. ложка

ДЛЯ ПРОСОЧЕННЯ:

Сало - 50 г

Часник - 3 зубчики

Directions

1Підготовлену курку розрізати на порційні шматки, скласти в горщик. Додати нарізану кубиками картоплю, терту моркву, нашатковану цибулю, покласти томатну пасту, сіль, лавровий лист і кілька горошин перцю, залити водою та поставити в духовку. Томити 1‑1,5 години.

2Потім горщик вийняти з духовки, додати в борщ тертий часник і дрібно нашатковану капусту, повернути в духовку і томити ще 20 хвилин.

3Після цього духовку відключити, залишити в ній борщ настоюватися 20-30 хвилин.

4Подавати зі сметаною і часниковими пампушками.

ПАМПУШКИ:

1Замісити опару: розчинити дріжджі в теплому молоці, всипати цукор і трохи борошна, перемішати. Поставити опару в тепле місце на 20 хвилин.

2Потім додати розтоплений (але не гарячий) маргарин, яйця, сіль і залишки борошна, замісити тісто. Залишити для підйому на 30 хвилин.

3Після цього тісто добре вимісити, сформувати з нього кульки та викласти на деко на невеликій відстані одна від одноъ. Залишити для вистоювання на 15 хвилин.

4Випікати пампушки в духовці, розігрітій до 200°C, 30 хвилин.

5ПРОСОЧЕННЯ: Сало дрібно нарізати, злегка обсмажити, остудити та додати пропущений через прес часник.

6Полити цією сумішшю гарячі пампушки.

00:00