здобні булочки з кленовим сиропом і горіхами пекан
здобні булочки з кленовим сиропом і горіхами пекан

Булочки здобні з кленовим сиропом і горіхами пекан

    ,

28 Червня, 2018

155 рецептов для здоровья сосудов (Еда, которая лечит)

Ingredients

Дріжджі сухі - 4,5 ч. ложки (2 пакетики)

Молоко - 0,5 склянки або

Вода - 1 склянка

Яйця - 2 шт.

Масло несолоне розм'ягшене - 4 ст. ложки

Борошно універсальне - 4 склянки

Кориця - 1 ст. ложка

Родзинки - 1 склянка

ДЛЯ ГЛАЗУРІ:

Цукор жовтий щільно утрамбований - 0,5 склянки

Сироп кленовий - 0,5 склянки

Масло несолоне - 4 ст. ложки

Горіхи пекан або волоські - 1,5 склянки половинок ядер

Directions

1Розчинити дріжджі в 0,5 склянки теплої води та залишити на кілька хвилин, щоб вони почали пінитися.

2Потім додати залишок води, молоко, яйця та 2 ст. ложки масла та ретельно перемішати. Додавати борошно, кожен раз по 0,5 склянки, доки маса у мисці не стане досить щільною.

3Покласти тісто на посипану борошном дошку та місити руками, додаючи борошно в міру необхідності, 8‑10 хвилин, доки тісто не стане м'яким і еластичним.

4Перекласти тісто в злегка змащену миску з прямими стінками, вільно накрити харчовою плівкою та помістити у тепле місце як мінімум на 1 годину, щоб тісто вдвічі збільшилася в об'ємі.

5Доки тісто піднімається, трошки змастити форму для пирога 22х33 см рослинним жиром.

6З'єднати жовтий цукор, кленовий сироп і 4 ст. ложки масла в маленькій каструлі та трошки нагріти на верхній частині плити так, щоб цукор розплавився і маса стала м'якою. Можна взяти простий цукор і воду, а кленовий сироп взагалі виключити, але смак буде вже не той.

7Розподілити рівномірно цю суміш на змащену поверхню форми. Потім рівномірно розподілити половинки горіхів вигнутою стороною вниз.

8Коли тісто підніметься, ум'яти його, викласти на посипану борошном дошку та місити кілька хвилин.

9Потім розкачати його, використовуючи, якщо необхідно, добре посипану борошном качалку для формування великого прямокутника. Розм'якшити решту 2 ст. ложки масла та рівномірно розкидати його по поверхні тіста. Потім посипати корицею і розподілити родзинки. Починаючи з довгої сторони прямокутника, скачати тісто до утворення циліндра, щільно защипнути шов уздовж дна. Почавши з одного краю циліндра, розрізати його на 16 рівних кружалець за допомогою гострого ножа.

10Розкласти кружальця рівномірно горизонтально на верхню частину форми. Накрити форму вільно харчовою плівкою і дати булочкам ще піднятися 30 хвилин, доки духовка розігрівається до 190°C.

11Коли булочки піднімуться вдруге, випікати їх на другий решітці в духовці 25 хвилин, до золотистої скоринки. Можна помістити булочки в холодильник на всю ніч, щоб вони піднялися вдруге там. В цьому випадку дати їм перед випіканням постояти при кімнатній температурі 20 хвилин і випікати 30‑35 хвилин при 190°C.

12Готові булочки залишити остигати на 10 хвилин.

13Потім перевернути форму для випікання над великим блюдом, щоб булочки випали всі разом, вишкребсти та покласти на них усю глазур, що залишилася у формі.

Дієта з високим вмістом магнію для здоров'я судин

Якщо робити булочки на сніданок, можна почати їх приготування ввечері. Тісто має піднятися вдруге повільно в холодильнику протягом ночі.

00:00