Желе рибне
Желе рибне

Желе рибне

  

5 Серпня, 2018

Энциклопедия русской и европейской кухни

Ingredients

Кістки рибні - 500 г

Желатин - 20 г

Селера - 10 г

Морква - 25 г

Петрушка - 10 г

Цибуля ріпчаста - 20 г

Оцет 9% - 10 г

Яйця - 0,2 білка або

Ікра частикових риб свіжа - 60 г

Лавровий лист - 0,3 г

Перець - 0,3 г

Сіль - 10 г

Directions

1Желатин замочити в холодній воді.

2Коли желатин набухне, йогo віджати та покласти в гарячий рибний бульйон, проціджений через серветку.

3ВІДТЯЖКА З ЯЄЧНОГО БІЛКА: Яєчні білки злегка збити вінчиком, додати холодний бульйон і розмішати.

4ВІДТЯЖКА З ІКРИ ЧАСТИКОВИХ РИБ: Свіжу ікру частикових риб розтерти з цибулею.

5Після розчинення желатину в бульйон поступово влити частину відтяжки та оцет і довести до кипіння. Потім ввести решту відтяжки та варити при слабкому кипінні 20‑30 хвилин, після чого желе акуратно процідити.

6Желе використовується для заливки риби, м'яса, птиці, а також як гарнір до холодних страв.

7Желе можна зберігати при температурі 5‑8°С.

00:00