Запіканка грибна (з картоплею)

  ,   

19 Січня, 2017

50 000 избранных рецептов для мультиварки

Ingredients

Печериці - 500 г

Масло вершкове - 30 г

Помідори черрі - 12 шт.

Картопля - 10 шт.

Цибуля - 1 шт.

Часник - 1 зубчик

Манка - 1 ст. ложка

Борошно пшеничне - 2 ч. ложки

Суміш перців - 0,5 ч. ложки

Вода - 1 л

Зелень петрушки

Олія

Сіль

ДЛЯ СОУСУ ДО ГРИБІВ:

Сметана 20% - 100 г

Борошно пшеничне - 30 г

Сіль - 1 ч. ложка

ДЛЯ СОУСУ ДО КАРТОПЛІ:

Сметана 20% - 100 г

Яйця - 2 шт.

Сіль

Directions

1Налити в чашу мультиварки воду та встановити контейнер для варіння на пару. Покласти очищену та розрізану на чотири частини картоплю. Готувати в режимі «Варка на пару» 20 хвилин.

2Після сигналу вийняти картоплю та дати їй охолонути. Потім пропустити через м'ясорубку.

3СОУС ДО КАРТОПЛІ: Сметану змішати в глибокій тарілці з яйцями та сіллю.

4З'єднати соус з картоплею і знову все перемішати до однорідної маси. Тарілку накрити харчовою плівкою. Встановити режим «Випічка» на 40 хвилин.

5У чашу мультиварки налити олію та обсмажувати дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору.

6Додати до неї нарізані гриби та смажити до готовності начинки.

7Після готовності посолити, поперчити, додати подрібнений часник, сметану та пшеничне борошно. Все добре перемішати. Перекласти готову начинку в глибоку тарілку та накрити її плівкою.

8Змастити чашу вершковим маслом, посипати манкою. Викласти половину картопляної маси, розрівняти та викласти рівним шаром грибну начинку. Зверху покласти залишки картопляної маси та знов розрівняти. Готувати в режимі «Випічка» 65 хвилин.

9Потім залишити запіканку в мультиварці на режимі «Підігрів» на 20-30 хвилин.

10Перекласти на блюдо та змастити зверху вершковим маслом. Подавати з помідорами черрі.

00:00