Овочі фаршировані по-грецьки

    

18 Квітня, 2017

300 рецептов. Блюда из духовки

Ingredients

Баклажан - 1 шт. середнього розміру

Перець болгарський - 1 шт. великий

Помідори - 2 шт. великих

Цибуля - 1 шт. велика

Часник - 2 зубчики

Олія оливкова - 3 ст. ложки

Рис - 1 чашка

Бульйон - 2-3 чашки

Горіхи (краще кедрові) подрібнені - 0,5 чашки

Сіль

Перець чорний мелений

Кріп - 3 ст. ложки подрібненої зелені + кілька свіжих гілочок

Петрушка - 3 ст. ложки подрібненої зелені

М'ята - 1 ст. ложка подрібненої зелені

Сметана або йогурт

Directions

1Баклажан розрізати навпіл, гострим ножем вискоблити та дрібно нарубати м'якоть. З перцю зрізати верхівку, видалити серцевину та насіння. З помідорів зрізати верхню частину, ложечкою вийняти м'якоть і нарізати разом з верхівками.

2Обсмажувати в олії цибулю, часник і м'якоть баклажанів 10 хвилин.

3Насипати рис і потримати на вогні ще 2 хвилини.

4Додати м'якоть помідорів, бульйон, горіхи та приправи, довести до кипіння, закрити кришкою та потримати на повільному вогні 15 хвилин. Посипати дрібно нарубаною зеленню.

5Бланшувати половинки баклажанів і перець в окропі близько 3 хвилин, дати їм обсохнути.

6Ложкою вкласти начинку в «контейнери» з баклажана, помідорів і перцю та розкласти їх на змащене жиром деко.

7Запікати 25-30 хвилин в розігрітій до 190°С духовці.

8Подавати блюдо гарячим, поливши ложечкою сметани або йогурту та прикрасивши гілочками кропу.

00:00