Сьомга, «копчена» на чаї, з солодким перцем

    

28 Квітня, 2017

100 лучших рецептов блюд на cкорую руку

  • Cook: 40 mins
  • Yields: 1 порція

Ingredients

Сьомга або інша червона риба - 200 г філе

Перець солодкий болгарський (червоний) - 1 шт.

Олія оливкова - 10 мл

Чай зелений листовий - 20 г

Цукор - 3 ст. ложки

Сіль - 1 ч. ложка

СОУС:

Вершки 22-33% - 100 мл

Шпинат - 30 г

Цибуля ріпчаста - 20 г

Часник - 1 зубчик

Сіль

Олія оливкова для смаження - 10 мл

Directions

1Натерти сьомгу сіллю та 1 ст. ложкою цукру, полити оливковою олією. Викласти на лист фольги чайне листя та цукор, що залишився, скласти фольгу у вигляді конверта, помістити на дно сковороди. Помістити зверху рибу, накрити сковорідку кришкою, готувати на сильному вогні 3-7 хвилин. Зняти з вогню, залишити на 3-5 хвилин.

2Підпікати солодкий болгарський перець цілим в розігрітій до 200°С духовці 7-10 хвилин. Зняти шкірку.

3СОУС: Подрібнити очищені цибулю та часник, обсмажувати на розпеченій оливковій олії 5-7 хвилин. Влити вершки, додати шпинат, довести до кипіння. Посолити, подрібнити за допомогою блендера до однорідної консистенції.

4Викласти на тарілку рибу та солодкий болгарський перець. Окремо подати соус.

00:00