Террін сирний (творожний) з брокколі під соусом

  ,   ,

3 Листопада, 2017

171 рецепт для повышения иммунитета (Еда, которая лечит)

Ingredients

Сир (творог) звичайний нежирний - 600 г (можна навпіл з сиром)

Морква - 6 шт.

Брокколі - 500 г

Бекон - 10 шматочків

Хліб для тостів - 2 шматки

Яйця - 2 шт.

Сіль

Перець чорний мелений

Олія - 1 ч. ложка

Листя салату

ДЛЯ СОУСУ:

Помідори - 800 г стиглих м'ясистих

Олія оливкова - 2 ст. ложки

Томатне пюре - 2 ст. ложки

Часник - 2‑3 зубчики

Цукор

Сіль

Перець чорний мелений

Петрушка або базилік - 1 пучок свіжої зелені

Directions

1Приготувати домашній сир (творог) із молока та кефіру. Готовий сир покласти на сито та дати стекти рідини.

21 цілу моркву та кілька суцвіть броколі залишити для прикрашання. Іншу моркву очистити та варити 10 хвилин. Капусту розділити на суцвіття і варити 5 хвилин, відкинути на друшляк.

3У металеву форму для випічки, попередньо змащену маслом, викласти 4‑5 шматочків бекону, решту бекону обсмажити та нарізати кубиками.

4Зрізати з хліба скоринки, нарізати м'якоть кубиками, обсмажити в олії, що залишилася на сковороді від бекону, і остудити.

5У сир вбити яйця, додати бекон, хліб, сіль, перець і перемішати.

6На дно форми викласти шар сиру, потім щільно покласти один до одного стеблами вгору суцвіття брокколі. Зверху - ще шар сиру, на нього - шар розрізаної уздовж моркви плоскою стороною вгору. Далі - шар сиру, нашаткованої капусти і сиру. Шари злегка притиснути руками.

7Закрити форму фольгою, проколовши її в декількох місцях, щоб міг виходити пар. Форму поставити всередину посуду з водою і готувати в розігрітій до 200°C духовці на середньому рівні близько 100 хвилин. За необхідності долити в деко гарячу воду.

8Остудити при кімнатній температурі. На форму покласти дошку та поставити вантаж, щоб сік розподілився рівномірно. Остиглий террин перекинути на блюдо, прикрасити нарізаною віялом морквою і суцвіттями брокколі, салатом.

СОУС:

1Миті помідори проколоти ножем в декількох місцях і опустити в киплячу воду на 1‑2 хвилини. Вийняти, обдати холодною водою і зняти шкірку. Розрізати помідори, видалити насіння і місця прикріплення плодоніжки та нарізати маленькими шматочками.

2У сотейнику розігріти оливкову олію і на маленькому вогні обсмажити дрібно нарізаний часник, додати помідори і томатне пюре, довести до кипіння. Приправити сіллю, цукром за смаком і дати випаруватися зайвій рідини на маленькому вогні.

3Остудити, додати чорний мелений перець і нарізані листочки петрушки або базиліка.

4Подавати террін зі свіжим томатним соусом із зеленню.

Дієта для підвищення імунітету

00:00