Томати, запечені з сиром моцарела

  ,   

24 Квітня, 2017

300 рецептов. Блюда из духовки

Ingredients

Помідори м'ясисті - 800 г (4 шт. великих)

Сир моцарела - 300 г

Цибуля - 2 шт. невеликих

Часник - 2 зубчики

Сіль - 0,5 ч. ложки

Олія оливкова - 2 ст. ложки + для форми

Перець білий - на кінчику ножа

Чебрець - 1 ст. ложка свіжого листя

Directions

1Форму змастити оливковою олією. Духовку розігріти до 220°С.

2Томати помити, висушити та порізати разом з сиром на шматки товщиною 1 см. Томати і сир викласти в форму у вигляді луски.

3Цибулю та часник очистити та дрібно нарізати. Часник посипати сіллю і розім'яти виделкою. Оливкову олію, часник, цибулю і перець перемішати та полити цією сумішшю томати і сир.

4Сир з томатами запікати на середньому рівні духовки 20 хвилин.

5Чебрець помити, обсушити, подрібнити та посипати страву, запікати ще 5 хвилин.

6До цієї страви рекомендується подавати свіжоспечений білий хліб.

За аналогічним рецептом можна приготувати холодну закуску.

Замість чебрецю можна посипати страву базиліком.

00:00