Троф’є з песто

  ,   

8 Жовтня, 2017

100 Great Italian Recipies

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Паста готова - 400 г або

ДЛЯ ПАСТИ:

Борошно типу 0 - 300 г / 2,5 склянки

Вода - 150 мл / 2/3 склянки

ДЛЯ СОУСУ:

Базилік свіжий - 30 г

Горіхи кедрові - 15 г / близько 2 ст. ложок

Пармезан - 60 г

Пекоріно тертий - 40 г / близько 0,5 склянки

Часник - 1 зубчик

Квасоля стручкова зелена - 100 г

Картопля - 200 г

Олія оливкова extravirgin (бажано з Лігурії) - 200 мл / 0,75 склянки + 1,5 ст. ложки + додатково за потреби

Сіль

Directions

ПАСТА:

1Насипати борошно на робочу поверхню. Зробити поглиблення в центрі та замісити з достатньою кількістю води міцне еластичне тісто. Накрити тісто пластиковою обгорткою та дати відпочити 30 хвилин перед використанням.

2З готового тіста зробити троф'є: розірвати тісто на маленькі шматочки розміру з нут, а потім скрутити у руках (або скрутити їх на робочій поверхні та одночасно трошки приплюснути). Або приготувати пасту.

СОУС:

1Вимити та висушити базилік. За допомогою ступки та пестику розтерти базилік, кедрові горіхи та часник з 150 мл (0,5 склянки+ 2 ст. ложки) оливкової олії, дрібкою солі та сиром. (Варіант: використати кухонний комбайн).

2Коли інгредієнти добре перемішаються, перекласти суміш у миску і залити залишками олії.

3Окремо відварити нарізані кубиками картоплю та нарізану на третини зелену квасолю.

4Коли овочі будуть майже готові, додати троф'є до тієї самої каструлі. Зняти з вогню та злити, зберігаючи частину води. Додати песто і добре розмішати, розбавити невеликою кількістю води, злитої з пасти, та оливкової олії.

Підготовка: 30 хвилин
Розстойка: 30 хвилин
Приготування: 5 хвилин

00:00