фрикадельки
фрикадельки

Фрикадельки шведські

    ,

20 Вересня, 2018

Loretta Frances Ichord. Pasta, Fried Rice, and Matzoh Balls Immigrant Cooking in America (Cooking Through Time)

  • Yields: 30 маленьких фрикадельок

Ingredients

Хліб - 1/3 склянки крихт

Молоко - 0,75 склянки

Цибуля тонко нарізана - 2 ст. ложки

Масло - 2 ст. ложки

Яловичина - 2 кг

Свинина - 2 кг

Яйця - 1 шт.

Сіль - 1 ч. ложка

Перець білий - 0,25 ч. ложки

Directions

1Замочити у мисці хлібну крихту в молоці на 10 хвилин.

2На сковороді на 1 ст. ложці вершкового масла підсмажити цибулю. Відкласти.

3Додати до розмочених у молоці хлібних крихт яловичину та свинину. Потім додати цибулю, збите яйце, сіль та білий перець, добре перемішуючи дерев'яною ложкою.

4Перш ніж робити фрикадельки, змочити руки холодною водою. Зробити фрикадельки розміром з волоський горіх.

5Розжарити на сковороді другу столову ложку вершкового масла.

6Смажити одночасно по 6‑10 фрикадельок на середньо-низькому вогні, доки фрикадельки не підсмажаться і не приготуються до кінця. Дістати фрикадельки шумівкою та покласти на блюдо.

7Подавати з іншими продуктами на шведському столі або, якщо це головна страва на вечерю, зробити м'ясні фрикадельки більшими та подавати з консервованою брусницею (смак, як журавлинний соус), відвареною картоплею та салатом.

Котбулар (шведські фрикадельки) у 1800-х роках шведсько-американські піонери часто готували з оленини, доки не розвели худобу та свиней.

00:00