Шашлик яловичий південно-західний з салатом із кукурудзи та різоні

  ,   

3 Серпня, 2017

100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 8 порцій

Ingredients

Яловичина - 900 г стейка з філе без кісток, обрізаного і нарізаного шматочками 2,5 см

Перець чилі мелений - 4 ч. ложки

Часникова сіль - 2 ч. ложки

Кмин мелений - 1 ч. ложка

Орегано мелений - 1 ч. ложка

Скибочки лайма (за бажанням)

Кінза - свіжі гілочки (за бажанням)

ДЛЯ САЛАТУ З КУКУРУДЗИ ТА РІЗОНІ:

Різоні сухі - 2/3 склянки

Кукурудза - 2 склянки свіжих зерен (4 початки)

Квасоля консервована - 1 банка 425 г

Цукіні - 1 шт. маленький

Перець солодкий помаранчевий або червоний - 1 шт. середнього розміру

Помідори черрі (grape tomatoes) - 2/3 склянки

Цибуля червона тонко нарізана - 0,5 склянки

ДЛЯ ЗАПРАВКИ:

Лайм - 1 ч. л. цедри + 0,25 склянки соку

Кінза свіжа нарізана - 2 ст. ложки

Олія оливкова - 2 ст. ложки

Мед - 2 ст. ложки

Перець чилі халапеньо свіжий - 1 шт.

Часник - 3 зубчики

Сіль - 0,5 ч. ложки

Directions

САЛАТ ІЗ КУКУРУДЗИ ТА РІЗОНІ:

1Приготувати різоні відповідно до інструкцій на упаковці, додавши свіжі зерна кукурудзи в останню хвилину готування. Злити в друшляк, промити холодною водою та злити знов.

2У великій мисці змішати різоні; промиту й осушену квасолю; цукіні, розрізаний вздовж і нарізаний скибочками; помаранчевий або червоний солодкий перець, нарізаний кубиками; помідори черрі, розрізані навпіл; тонко нарізану червону цибулю.

3ЗАПРАВКА: У банці з кришкою, що закручується, поєднати цедру та сік лайма, нарізану свіжу кінзу, оливкову олію та мед; дрібно нарізаний свіжий перець чилі халапеньо без насіння; подрібнений часник та сіль. Закрити та добряче струсонути.

4Залити салат заправкою та охолодити.

ШАШЛИКИ:

1Якщо використовуються дерев'яні шпажки, замочити їх у воді на 30 хвилин.

2У поліетиленовому пакеті з застібкою змішати мелені перець чилі, кмин і орегано та часникову сіль. Додати м'ясні шматочки і кілька разів потрусити, щоб спеції розподілилися по всьому м'ясу.

3Нанизати м'ясо на 8 шпажок довжиною 25 см, залишаючи між шматочками 0,6 см.

4Смажити м'ясні шашлики без кришки над середнім жаром 8-12 хвилин або доки м'ясо не набуде трохи рожевого кольору в центрі, перегортаючи один або два рази.

5СЕРВІРУВАННЯ: Викласти салат з кукурудзи та різоні на велике блюдо. Зверху покласти м'ясні шашлики, за бажання, прикрасити скибочками лайму та кінзою.

Підготовка: 40 хвилин
Смаження: 8 хвилин

00:00

Nutrition Facts

Calories413 кал.
Sodium537 мг
Protein29 г
Cholesterol82 мг
Total Fat19 г
Saturated Fat6 г
Total Carbohydrates34 г
Dietary Fiber5 г