Шашлик із баранини з лимоном і фетою

    

1 Серпня, 2017

100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)

  • Prep: 25 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Баранина або яловичина - 680 г пісних стейків з філе без кісток

Цукор коричневий - 2 ч. ложки

Паприка копчена - 2 ч. ложки

Куркума мелена - 2 ч. ложки

Сіль - 1 ч. ложка

Кориця мелена - 0,5 ч. ложки

Перець каєнський - 0,25 ч. ложки

Олія рослинна - 1 ст. ложка

Лимони - 2 шт.

Цибуля червона, тонко нарізана - 0,5 склянки

Сир фета розкришений - 0,5 склянки

М'ята - 0,25 склянки маленьких свіжих листочків

Кедрові горіхи підсмажені - 0,25 склянки (за бажанням)

Йогурт грецький (за бажанням)

Піта підсмажена

Directions

1Якщо використовуються дерев'яні шпажки, замочити їх у воді на 30 хвилин.

2У невеликій мисці з'єднати коричневий цукор, копчену паприку, мелену куркуму, сіль, мелену корицю та каєнський перець.

3Тонко нарізати м'ясо довгими смужками по діагоналі волокон.

4Нанизати м'ясо на шпажки гармошкою, залишаючи між шматочками 0,6 см. Злегка змастити олією, посипати половиною суміші спецій.

5Смажити шашлики без кришки над середнім жаром 5-6 хвилин або доки м'ясо не стане в центрі трохи рожевим, повертаючи один раз. Половинки лимонів смажити зрізом униз, останні 2-3 хвилин або до слабкого підпікання.

6Для подачі посипати м'ясо з рештою суміші спецій, червоною цибулею, сиром, м'ятою, а також за бажання, кедровими горіхами та/або грецьким йогуртом. Вичавити сік з лимонів над м'ясом. Подавати з пітою.

00:00

Nutrition Facts

Calories548 кал.
Sodium1,019 мг
Protein37 г
Cholesterol129 мг
Total Fat33 г
Saturated Fat15 г
Total Carbohydrates25 г
Dietary Fiber2 г