Яблука та груші мариновані
Яблука та груші мариновані

Яблука та груші мариновані

  

1 Березня, 2020

Яблоки (кулинария)

Ingredients

Яблука осінніх сортів, дрібні

Груші

ДЛЯ БЛАНШУВАННЯ:

Вода - 10 л

Лимонна або виннокам’яна кислота - 1 ч. ложка

ДЛЯ ЗАЛИВКИ (1 л):

Цукор - 1,25 склянки

Вода - 2,5 склянки

Оцет 8% - 0,5‑0,75 склянки

ПРЯНОЩІ:

Перець духмяний - 5 шт.

Кориця - 1‑2 шматочки

Гвоздика - 4 шт.

Directions

1ЗАЛИВКА: Воду з цукром закип'ятити, остудити і додати оцет.

2Прянощі укласти безпосередньо у банки (бочки, діжки).

3Яблука перед маринуванням бланшувати, занурюючи на 1,5‑2 хвилини в гарячу воду, поступово прогріваючи її до 85‑90°C і витримуючи при цій температурі 4‑6 хвилин.

4Груші для маринаду краще брати осінніх сортів діаметром до 40 мм. Більші плоди розрізати уздовж на половинки, видаливши насіннєве гніздо. Потім бланшувати їх 3‑6 хвилин в слабкому розчині лимонної або виннокам’яної кислоти. При бланшуванні стежити за тим, щоб груші не потріскалися і не зварилися.

5Перед заливанням маринадом охолодити в холодній воді.

00:00