Бульбяники - пиріжки
Бульбяники - пиріжки

Бульбяники – пиріжки

  ,   ,

4 Серпня, 2020

Детские праздники. Фуршет (Кухня СССР)

Ingredients

Картопля - 800 г

Яйця - 2 шт.

Борошно - 2 ст. ложки

Крохмаль - 1 ч. ложка

Індичка - 200 г філе

Цибуля шалот - 2 шт.

Зелена цибуля - 1 стебло

Часник - 2 зубчики

Масло топлене - близько 40 г

Вершки - 150 мл

Майонез - 1 ст. ложка

Сметана - 1 ст. ложка

Сіль

Прянощі

Соус з червоної смородини готовий - 200 мл

Смородина червона - гілочки з ягодами.

Directions

1Ріпчасту цибулю та часник очистити, нарізати. М'ясо нарізати, разом із цибулею шалот і 1 зубчиком часнику пропустити через м'ясорубку, посолити, приправити прянощами, вимішати, додати рубану зелену цибулю, сформувати невеликі котлетки.

2Картоплю очистити, натерти на дрібній тертушці для картоплі, відкинути на сито. До віджатої картоплі додати збиті з сіллю яйця, крохмаль, борошно, рубаний зубчик часнику, сіль (можна прянощі), вимішати еластичне тісто.

3Розігріти в сковороді топлене масло, викласти ложкою млинці з картопляного тіста. На кожен млинець покласти котлетку з м'яса, зверху прикрити картопляним тістом. Смажити пиріжки з двох боків до рум'яної скоринки.

4Пиріжки укласти ребром в невеликий сотейник. Змішати вершки зі сметаною та майонезом, залити пиріжки. Сотейник накрити кришкою і поставити на 20‑30 хвилин на підставку (соус має повністю увібратися пиріжками).

5Пиріжки розкласти на порційні тарілки. Соус подати окремо. Оформити страву гілочками з ягодами червоної смородини.

00:00