Чатні з фініками та яблуками
Чатні з фініками та яблуками

Чатні з фініками та яблуками

  ,

17 Березня, 2019

100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 1 hr 30 mins
  • Yields: 1,5 л

Ingredients

Яблука - 800 г

Фініки сушені без кісточок - 200 г

Імбир - 25 г свіжого кореня

Цукор коричневий - 200 г

Оцет винний білий - 30 мл

Перець чорний мелений - 0,5 ч. ложки

Часник - 1 зубчик

Сіль

Directions

1Фініки розрізати кожен уздовж на 2 частини. Очистити яблука від шкірки, видалити серцевину, нарізати дрібними кубиками. Очистити імбир і натерти на дрібній тертці. Очистити часник і пропустити через прес.

2Скласти в каструлю фініки, яблука, імбир, часник і перець. Перемішати. Влити оцет. Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, варити 15 хвилин на маленькому вогні.

3Додати цукор і сіль, довести до кипіння, варити на маленькому вогні 45 хвилин, постійно помішуючи.

4Дати охолонути при кімнатній температурі.

5Розкласти чатні в стерилізовані банки та закрити.

6Зберігати у прохолодному місці.

00:00