Гусак з яблуками
Гусак з яблуками

Гусак з яблуками

      , ,

17 Серпня, 2019

Готовим к празднику (Семь поварят)

  • Cook: 3 hrs 20 mins
  • Yields: 8 порцій

Ingredients

Гусак - 1 тушка 4 кг

Яблука - 400 г

Чорнослив без кісточок - 250 г

Хліб житній або бородинський вчорашній - 2‑3 скибочки

Цукор - 1 ч. ложка

Сіль

Directions

1НАЧИНКА: Хліб натерти на тертці або нарізати дрібними кубиками. Яблука очистити від шкірки та насіння і нарізати дольками. Чорнослив з'єднати з яблуками та хлібом.

2Великого гусака випатрати, обпалити, промити, обсушити, посолити всередині та зовні.

3Нафарширувати гусака начинкою, отвір зашити.

4Укласти гусака спинкою вниз на решітку для смаження, налити на деко 500 г гарячої води та поставити під решітку з гусаком. Смажити приблизно 1 годину при 200°С.

5Потім гусака перевернути, смажити ще 1,5 години, періодично поливаючи соком, що виділяється.

6За 10 хвилин до закінчення смаження змастити гусака підсоленою водою, щоб скоринка стала хрусткою. Помістити гусака в духовку, підвищити температуру до 250°С і запікати ще 15 хвилин.

7Готового гусака викласти на блюдо, оформити фруктами, ягодами та зеленню.

00:00