Пиріг медовий з фініками
Пиріг медовий з фініками

Пиріг медовий з фініками

    ,

21 Липня, 2019

Готовим с медом (Семь поварят)

  • Cook: 1 hr 15 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Борошно пшеничне - 300 г

Масло вершкове - 50 г

Мед - 150 г

Фініки в'ялені - 150 г

Яйця - 1 шт.

Цукор - 75 г

Мускатний горіх тертий - 0,25 ч. ложки

Кардамон - 0,25 ч. ложки

Мигдаль - 100 г

Молоко - 3‑4 ст. ложки

Розпушувач для тіста - 1 ч. ложка

Вишня - 8 ягід

Сіль - 1 щіпка

Directions

1Масло розтопити, додати мед, прогріти, потім масу охолодити.

2Яйце збити з цукром, додати прянощі та сіль, медову масу, дрібно нарізані фініки та рубаний мигдаль (кілька горішків відкласти для оформлення), перемішати.

3Борошно просіяти, змішати з розпушувачем, влити молоко і додати суміш до яєчно-медової маси. Вимішувати тісто, доки воно не почне опадати з ложки.

4У форму, змащену маслом, укласти тісто, зверху покласти вишню і розрізаний навпіл мигдаль. Випікати пиріг 50‑60 хвилин при 180°С.

5Готовий пиріг трохи остудити у формі, потім викласти на блюдо й охолодити.

6При подачі розрізати на порції.

00:00