Хачапурі по-аджарськи
Хачапурі по-аджарськи

Хачапурі по-аджарськи

      

Квітень 13, 2019

100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Грузинская кухня (Семь поварят)

  • Cook: 2 hrs 40 mins
  • Yields: 4 порції / 10 порцій

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 600 г / 1 кг

Яйця - 2 шт. / 4 шт.

Молоко - 200 мл / 2 склянки (або вода)

Дріжджі - 1 ч. ложка сухих / 30 г

Цукор - 1 ст. ложка

Сіль - 0,5 ч. ложки

Масло вершкове - 2 ст. ложки / 3‑4 ст. ложки

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Сулугуні - 400 г / 1 кг

Яйця - 3 шт. / 10 шт.

Сіль

Перець чорний свіжомелений

Directions

ТІСТО:

1ВАРІАНТ 1: Розвести дріжджі в теплому молоці. Змішати 1 яйце, цукор, сіль і вершкове масло. Влити в суміш розведені в молоці дріжджі. Збити. Додати борошно. Вимісити тісто. Поставити в тепло на 1 годину.

2ВАРІАНТ 2: У теплій воді або молоці розчинити сіль, цукор і дріжджі. Додати яйця, просіяне борошно, розм'якшене масло, замісити тісто і залишити його для бродіння.

3Розділити готове тісто на 3 частини / 10 частин. Розкачати кожну частину у вигляді овального або круглого пласта.

4ВАРІАНТ 1: Натерти сир на крупній тертушці, додати вершкове масло та покласти на середину.

5ВАРІАНТ 2: На середину кожного покласти тертий сир.

6Розрівняти начинку по коржу, відступивши від краю на 1 см. Краї коржика загорнути догори у вигляді бортика, надаючи їй форму човника.

7ВАРІАНТ 1: Збити друге яйце та змастити ним краї коржів.

8Випікати хачапурі в духовці, розігрітій до 200-220°С, 5 хвилин, до напівготовності.

9ВАРІАНТ 1: Дістати, вбити в кожне по одному сирому яйцю. Посолити, поперчити. Поставити деко назад в духову шафу.

10ВАРІАНТ 2: В середину кожного «човника» покласти шматочок масла, влити по яйцю і знову поставити деко з хачапурі в духовку на 1‑2 хвилини.

11Дістати хачапурі, як тільки білок побіліє, загусне (жовток має залишатися трохи рідкуватим). Подавати гарячими.

12

Якщо замість сулугуні використовувати бринзу, кількість солі в тісті зменшити наполовину.

ЧАС: 2 години / 2 години 40 хвилин

00:00