виноградний джем, варення або бекмес
виноградний джем, варення або бекмес

Бекмес (виноградний мед)

  

11 Січня, 2019

Ягоды и фрукты. Заготовки по-деревенски (Умная усадьба / Советы бабушки Агафьи)

Ingredients

Виноградний сік

Directions

1Свіжовіджатий, знятий з осаду та профільтрована виноградний сік уварити на водяній бані. Для цього на дно великої каструлі помістити дерев'яні прокладки, налити в неї воду. На прокладки поставити меншу каструлю з соком. Воду у великій каструлі довести до кипіння, у міру википання доливати гарячою водою. Сік в меншій каструлі постійно помішувати, доки він не загусне та не увариться до третини початкового об'єму.

2Готовий бекмес розлити у скляний посуд і закупорити.

Бекмес вживають як мед, а також для приготування пряників, солодких пирогів, східних солодощів тощо.

00:00