Булгур і помідори з тахіні та нутом
Булгур і помідори з тахіні та нутом

Булгур і помідори з тахіні та нутом

    ,

2 Січня, 2019

100 Weight Loss Bowls

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 1 порція

Ingredients

Булгур - 1 склянка

Сіль морська

Перець чорний свіжомелений

Цибуля червона - 0,25 шт.

Кріп - 1 жменя дрібно нарізаної зелені

Помідори - 2 шт.

Олія оливкова - 1 ч. ложка

Петрушка з плоским листям - 1 жменя дрібно нарізаної зелені

Нут варений - 1/3 склянки

Лимон - 0,5 шт. (сік)

Морква - 1 шт.

М'ята - 1 жменя нарізаного листя

Оцет рисовий - 1 ч. ложка

Зелена цибуля - 1 шт.

Водяний крес - 1 жменька

ДЛЯ ЗАПРАВКИ:

Олія оливкова extra virgin - 1 ч. ложка

Оцет винний білий - 1 ч. ложка

Тахіні паста - 1 ч. ложка

Мед - 0,5 ч. ложки

Directions

1Покласти булгур та дрібку морської солі в каструлю з 2 склянками води. Накрити кришкою та варити 10‑15 хвилин, додаючи за потреби гарячої води. Дати охолонути під кришкою 5 хвилин.

2Помідори розрізати навпіл, насіння видалити, м'якоть дрібно нарізати.

3Змішати дрібно нарізану червону цибулю, кріп, помідори, оливкову олію та зелену петрушку з булгуром, потім щедро приправити сіллю та перцем.

4ЗАПРАВКА: Збити у мисці оливкову олію, білий винний оцет, пасту тахіні та мед і приправити сіллю та перцем за смаком.

5Змішати в окремій мисці нут, лимонний сік та свіжомелений чорний перець.

6Змішати в іншій окремій мисці нарізану стрічками овочеізкою моркву, листя м'яти, рисовий оцет, дрібно нарізану зелену цибулю, сіль та перець.

7Розпушити булгур виделкою та перекласти у чашу, потім додати водяний крес, нутову суміш і морквяну суміш. Полити заправкою з тахіні.

00:00

Nutrition Facts

Calories341 калорія
Sodium52 мг
Protein12 г
Cholesterol0 г
Sugar15 г
Total Fat11,5 г
Saturated Fat2 г
Total Carbohydrates40 г
Dietary Fiber14 г