Пиріг сирно-апельсиновий (творожний)
Пиріг сирно-апельсиновий (творожний)

Пиріг сирно-апельсиновий (творожний)

    

5 Березня, 2019

100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 1 hr
  • Yields: 6-8 порцій

Ingredients

Сир (творог), бажано жирний - 250 г

Борошно кукурудзяне - 200 г

Борошно пшеничне - 90 г

Цукор - 150 г + 40 г для сиропу

Розпушувач - 1 ч. ложка

Яйця - 3 шт.

Лимони - 1 шт.

Апельсини - 2 шт.

Сіль - 0,25 ч. ложки

Directions

1Протерти сир (творог) через сито або подрібнити за допомогою блендера. Змішати з цедрою лимона та апельсинів, перетертих з 150 г цукру.

2Залишити для сиропу 0,5 лимона та 0,5 апельсина. Залишки вичавити в сирну масу.

3Ввести в сирну масу яйця (по одному), ретельно збиваючи суміш. Додати кукурудзяне та пшеничне борошно, змішане з розпушувачем і сіллю.

4Викласти тісто у форму, змащену маслом або застелену пергаментом, і випікати в розігрітій до 180°C духовці 35‑40 хвилин.

5СИРОП: Змішати цукор з залишеним соком і довести до кипіння, але не кип'ятити.

6Залити гарячий пиріг сиропом, не виймаючи з форми. Залишити, доки сироп не вбереться.

7При подачі посипати цукровою пудрою.

00:00