Варення грушеве в сиропі
Варення грушеве в сиропі

Варення грушеве (в сиропі)

  

7 Лютого, 2019

Яблоки и груши. Лучшие рецепты домашних заготовок

Ingredients

ВАРІАНТ 1:

Груші з щільною м'якоттю - 1,3 кг

Цукор - 1,2 кг

Вода - 300 г

Лимонна кислота

ВАРІАНТ 2:

Груші зі щільною м'якоттю - 1 кг

Цукор - 1,2‑1,3 кг

Вода - 2 склянки

Directions

ВАРІАНТ 1:

1Груші очистити від шкірки, нарізати дольками, до бланшування потримати в підкисленій воді (1 г лимонної кислоти на 1 л води)

2Бланшувати не більше 10 хвилин.

3СИРОП: У воді, в якій бланшувалися груші, розчинити цукор, варити сироп 10‑15 хвилин, потім додати лимонну кислоту (2 г на 1 л води). Сироп процідити, знову довести до кипіння.

4Підготовлені дольки груш залити гарячим цукровим сиропом, проварити на слабкому вогні 10‑15 хвилин, знімаючи піну.

5Витримати груші в сиропі 6 годин.

6Потім варити варення до готовності. Якщо дольки груш після варіння не стають прозорими, то варити варення за 2‑3 рази.

7Готове варення розлити в сухі прогріті банки та закрити поліетиленовими кришками.

8Зберігати в прохолодному місці.

ВАРІАНТ 2:

1Груші вимити, дрібні плоди залишити цілими, великі очистити від шкірки і серцевини, нарізати дольками, бланшувати 10‑15 хвилин і охолодити.

2Підготовлені груші помістити в варильний таз, залити сиропом і варити за 3‑4 рази.

00:00