Рулет маковий по-польськи
Рулет маковий по-польськи

Рулет маковий по-польськи

      , ,

10 Лютого, 2019

100 лучших рецептов пасхального стола (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 2 hrs 20 mins
  • Yields: 10 порцій

Ingredients

Дріжджі сухі швидкодіючі - 1 ч. ложка

Борошно - 250 г

Яйця - 1 шт. + 1 жовток для змащування

Молоко - 100 мл

Масло вершкове - 50 г + для змащування форми

Цукор - 2 ст. ложки

Сіль - 0,25 ч. ложки

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Мак сухий - 100 г

Мед - 4 ст. ложки

Родзинки - 50 г

Directions

1Розчинити сухі дріжджі в теплому молоці (близько 60°С), всипати цукор і третину борошна. Залишити на 20 хвилин.

2Додати яйце та розтоплене вершкове масло, всипати сіль і залишки бороша. Замісити тісто, залишити на 40 хвилин.

НАЧИНКА:

1Залити мак гарячою кип'яченою водою так, щоб рідина покрила всі зернятка. Залишити на 5 хвилин.

2Злити воду, подрібнити мак за допомогою блендера або кавомолки.

3З'єднати в сотейнику подрібнений мак з родзинками nf медом, довести суміш до кипіння на невеликому вогні, остудити.

РУЛЕТ:

1Обім'яти тісто, розкачати в прямокутний пласт розміром 30х20 см і товщиною 3‑4 мм. Розподілити зверху начинку, не доходячи 2 см до краю. Згорнути пласт рулетом, залишити на 30 хвилин.

2Змастити рулет жовтком, викласти на деко, змащене маслом (застелене пергаментним папером). Випікати при 190°С 30‑35 хвилин.

00:00