Шіїтаке з імбиром і перцем чилі
Шіїтаке з імбиром і перцем чилі

Шіїтаке з імбиром і перцем чилі

  ,

23 Січня, 2019

100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 1 hr
  • Yields: 500 мл

Ingredients

Шіїтаке - 500 г

Лимони - 0,5 шт.

Імбир - шматочок кореня завдовжки 5 см

Цибуля ріпчаста - 200 г

Перець чилі свіжий - 1 стручок

Часник - 3 зубчики

Олія оливкова для смаження

Сіль

Цукор

Directions

1Вимити гриби, розрізати кожен на 4 частини. Скласти в каструлю, залити холодною водою. Довести до кипіння, варити 5 хвилин на помірному вогні. Відкинути на друшляк.

2Очистити цибулю, нарізати тонкими півкільцями, а часник - тонкими скибочками. Розігріти в сковороді трохи оливкової олії, покласти цибулю та часник. Смажити 5 хвилин на помірному вогні.

3Викласти гриби на сковороду, смажити 5 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи.

4Очистити перець чилі від насіння, нарізати великою соломкою. Очистити корінь імбиру, нарізати тонкими скибочками.

5Додати імбир, перець чилі, сіль і цукор в сковороду. Смажити 5 хвилин на помірному вогні, постійно помішуючи.

6Вичавити сік з 0,5 лимона, додати в сковороду, добре перемішати.

7Розкласти гриби з овочами по стерилізованих банках. Закупорити стерилізованими кришками.

8Стерилізувати закриті банки 10 хвилин на невеликому вогні.

9Зберігати в темному прохолодному місці

00:00