яблука на зиму (компот або мочені) з медом
яблука на зиму (компот або мочені) з медом

Яблука, мочені з медом

  

20 Вересня, 2016

Ягоды и фрукты. Заготовки по-деревенски (Советы бабушки Агафьи / Умная усадьба)

Ingredients

Яблука

ЗАЛИВКА:

Вода - 10 л

Мед - 2 склянки

Сіль - 100 г

Directions

1Яблука ретельно вимити.

2Дно і стінки добре вимитого і обшпареного посуду вистелити попередньо обшпареною соломою (солома надає яблукам золотистий колір) взяти листям вишні або чорної смородини.

3Яблука укладати рядами, плодоніжками догори. Кожні 2-3 ряди перекладати соломою або листям.

4ЗАЛИВКА: Розчинити в воді мед, сіль і кип'ятити 30 хвилин.

5Холодним розчином залити яблука так, щоб він злегка покривав яблука. Ємність залишити на 10 днів при температурі 20-25°C. Щодня знімати піну і додавати заливку.

6Після цього посуд з моченими яблуками перенести в холодне місце, наприклад в льох. Тут бродіння закінчується через 25-30 днів.

Мочити можна в дерев'яному, скляному, керамічному посуді. Можна використовувати також мішки-вкладиші з харчової поліетиленової плівки.

00:00