Вергуни суботинські
Вергуни суботинські

Вергуни суботинські

  ,   

4 Квітня, 2019

50 рецептов украинской кухни

Ingredients

Борошно - 4 склянки

Яйця - 3 шт. + 15 жовтків

Сметана - 1 ст. ложка

Цукор - 100 г

Ром - 2 ст. ложки

Жир свинячий для смаження

Цукрова пудра

Directions

1Розтерти яйця з цукром, додати сметану та ром. У цю масу поступово всипати борошно. Замісити досить круте тісто, вливши 0,25 або 0,5 склянки води.

2Розкачати тісто в пласт завтовшки 2‑3 мм, нарізати смужками 2,5х10 см. Смужки скласти навпіл, переплести в косу, кінці скріпити.

3Розігріти в низькій і широкій каструлі свинячий жир. Вергуни занурити в киплячий смалець на 1‑2 хвилини, до появи золотистого кольору.

4Потім викласти на блюдо та посипати цукровою пудрою. Подавати гарячими або холодними.

00:00