Бантики з куркою та брокколі
макаронні вироби, салати, страви з птиці з собою
27 Липня, 2018
Юлия Высоцкая. Ссобойки. Готовим дома, берем с собой
- Cook: 40 mins
- Yields: 2 порції
Ingredients
Курка - 1 варена грудка
Брокколі - 300 г
Макарони-бантики - 150 г
Сир блакитний - 100 г
Мигдаль підсушений - 1 жменя
Шавлія - жменя листя
Олія оливкова - 3 ст. ложки
Оцет винний білий - 1 ст. ложка
Перець чорний мелений - 0,25 ч. ложки
Сіль морська - 1 ч. ложка
Directions
1Макарони відварити в підсоленій воді (не переварити і не промивати холодною водою!).
2Брокколі розібрати на маленькі суцвіття та відварити в підсоленій воді. Потім воду злити.
3Блакитний сир поламати на невеликі шматочки. Більшу частину сиру з'єднати з 2 ст. ложками оливкової олії і оцтом, трохи посолити, поперчити та розім'яти в однорідну масу.
4Курячі грудки порізати невеликими шматочками.
5Мигдаль злегка порубати ножем. Шавлію дрібно порізати.
6Готові макарони з'єднати з сирною заправкою, куркою та брокколі, перемішати.
7Додати в макарони 1 ст. ложку оливкової олії, поперчити, посипати залишками сиру, шавлією та мигдалем.
Це, в принципі, теж салат, його дуже зручно брати з собою. Головне - не варити брокколі до стану, коли вона почне розповзатися, суцвіття мають залишитися пружними.