соус рибний
соус рибний

Соус «Біле вино»

  

30 Липня, 2018

Энциклопедия русской и европейской кухни

Ingredients

Бульйон рибний - 500 г

Борошно пшеничне - 25 г

Маргарин столовий - 25 г

Петрушка або селера - 20 г

Цибуля ріпчаста - 30 г

Яйця - 1 жовток

Вино біле - З5 г

Лимонна кислота - 0,5 г

Масло вершкове - 30 г

Directions

1БІЛИЙ ОСНОВНИЙ СОУС: Білу гарячу пасеровку з'єднати з гарячим рибним бульйоном, розмішати до однорідної маси, додати овочі та варити 25‑30 хвилин. У процесі варіння з поверхні знімати піну. Готовий соус процідити і заправити маргарином.

2В білий основний соус покласти нарізану цибулю, петрушку, селеру, варити 15‑20 хвилин.

3Додати біле виноградне вино та довести до кипіння.

4Потім припинити кипіння, ввести яєчний жовток, проварений з вершковим маслом, сіль, подрібнений перець, лимонну кислоту, прогріти при температурі не вище 75°С і процідити.

5Подавати соус до припущеної риби - судака, камбали, марени, форелі.

00:00