Млинці пшоняні
24 Жовтня, 2016
111 лучших кулинарных рецептов на каждый день (Кулинарные чудеса)
Блины и блинчики (Семь поварят)
Этюды о питании
- Prep: 1 hr 30 mins
- Cook: 50 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Борошно пшеничне - 2 склянки
Пшоно - 2 склянки
Молоко - 6 склянок
Дріжджі пресовані - 25 г
Масло вершкове - 200 г / 100 г
Яйця - 5 шт.
Цукор - 0,5 ч. ложки
Сіль
Олія - 1 ч. ложка
Directions
1У 2 склянках теплого молока розвести дріжджі, всипати борошно і замісити тісто. Накривши каструлю рушником, поставити тісто в тепле місце на 1‑1,5 години підходити.
2Пшоно залити 4 склянками молока, зварити кашу.
3Охолодити кашу до кімнатної температури, додати жовтки, розтерті з сіллю і цукром, залишки розтопленого масла (?).
4З'єднати кашу з тістом, перемішати і поставити для бродіння в тепле місце.
5Коли тісто збільшиться в об'ємі в 2 рази, додати до нього збиті яєчні білки, обережно перемішати і дати постояти 15‑20 хвилин.
6Випікати млинці з обох боків до золотистого кольору на розпеченій сковороді, змащеній олією.
7Подавати з маслом або сметаною.
Якщо дріжджі швидкодіючі, взяти їх в 4 рази менше, ніж пресованих.
Для економії часу пшоняну кашу краще зварити заздалегідь або використовувати для млинців кашу, що залишилася від попередньої трапези.