Різото з гарбузом з цибулею шалот та часником
Різото з гарбузом з цибулею шалот та часником

Різото з гарбузом (з цибулею шалот та часником)

  ,   

18 Серпня, 2018

Fresco №1 2013 Листопад

Ingredients

Рис арборіо або карнаролі - 1 склянка

Гарбуз - 200 г

Цибуля шалот - 4 шт.

Пармезан - 100 г

Вино сухе біле - 0,5 склянки

Бульйон курячий або овочевий - 3‑4 склянки

Чебрець - 3‑4 гілочки

Часник - 2 зубчики

Масло вершкове - 60 г

Олія оливкова

Сіль

Перець чорний

Directions

1Гарбуз порізати великими кубиками, викласти на деко, збризнути оливковою олією, зверху покласти гілочки чебрецю та порізаний тонкими пластинами часник і запікати в духовці 15‑20 хвилин при 200°С до готовності гарбуза.

2З запеченого гарбуза і часнику зробити пюре.

3У сковороду з товстим дном налити оливкову олію і на середньому вогні розплавити в ній вершкове масло. Підсмажтит дрібно посічений шалот до прозорості, додати рис і ретельно перемішати.

4У сковороду влити вино. Постійно помішуючи і невеликими порціями доливаючи гарячий бульйон, довести рис до стану аль денте й кремової консистенції. Зняти із вогню.

5У різото додати гарбузове пюре і тертий пармезан, прогріти, приправте сіллю й чорним перцем.

6Подавати, прикрасивши стружкою з пармезану й гілочкою чебрецю.

Рис карнаролі називають королем рису. Цей сорт росте в провінції Верчеллі на півночі Італії. Він дещо нагадує популярний для різото рис арборіо, але в карнаролі видовженіша форма, яку він чудово зберігає й забезпечує ідеальну кремову структуру.

00:00