Торт віденський
солодка випічка італійська кухня духовка
20 Серпня, 2018
100 Great Italian Recipies
- Prep: 45 mins
- Cook: 45 mins
- Yields: 4-6 порцій
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Мигдаль солодкий очищений - 115 г / 0,75 склянки
Мигдаль гіркий або ядра абрикоса - 3 г
Цукор - 137 г / 2/3 склянки з гіркою
Борошно універсальне - 45 г / 0,25 склянки +2 ст. ложки
Крохмаль картопляний або кукурудзяний - 12 г /1,5 ст. ложки
Какао-порошок несолодкий - 25 г / 0,25 склянки
Ванілін
Сіль
Шоколад темний - 82 г
Масло несолене - 25 г / 5 ч. ложок
Яйця - 5 великих жовтків + 4 великі білки
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Варення абрикосове - 120 г
Лікер апельсиновий - 20 мл / 4 ч. ложки
ДЛЯ ГЛАЗУРІ:
Вершки - 170 мл / 2/3 склянки
Патока крохмальна (glucose syrup) - 25 мл / 5 ч. ложок
Шоколад темний - 170 г
Directions
1Нагріти духовку до 350°F (180°C) та змастити олією та посипати борошном форму 23x13 см.
2У кухонному комбайні тонко подрібніть мигдаль з 2 ст. ложками (25 г) цукру. Перекласти у миску, а потім змішати з борошном, крохмалем, какао, ваніллю та дрібкою солі.
3Розтопити шоколад та вершкове масло разом у жаростійкій чаші, яка добре вміщується в каструлю з ледь закипаючою водою (або в мікрохвильовій печі). Час від часу перемішувати, доки шоколад не розплавиться і не стане м'яким; прибрати з вогню.
4У мисці збити жовтки з 4 ст. ложками (50 г) цукру.
5У іншій мисці збити яєчні білки з 1/3 склянки (62 г) цукру.
6Додати у збиті жовтки третину збитих білків, потім додати розтоплений шоколад і вершкове масло. Змішати суміш з мигдалем, борошном, крохмалем та какао. Вмішати у залишки збитих білків. Обережно перемішати м'яким (силіконовим) шпателем знизу вгору.
7Вилити суміш у змащену олією та припорошену борошном форму. Випікати 40‑45 хвилин.
8Дати охолонути повністю. Дістати корж із форми та розрізати горизонтально на три шари.
9НАЧИНКА: Розмішати у мисці абрикосовий джем та апельсиновий лікер.
10Розподілити начинку між шарами торту та намастити багато джему на поверхню торта.
11ГЛАЗУР: Поламати шоколад і покласти в термостійку миску. У маленькій каструлі зварити вершки з крохмальною патокою, а потім налити на шоколад. Помішувати дерев'яною ложкою, доки суміш не буде гладкою та оксамитовою.
12Покрити торт глазур'ю.