Баклава мигдальна
ласощі, солодка випічка алжирська кухня духовка
22 Серпня, 2018
50 рецептов африканской кухни
Ingredients
Манна крупа - 500 г
Борошно - 250 г
Масло топлене - 1,5 склянки
Масло вершкове розтоплене - 1 склянка
Мигдаль мелений - 500 г + кілька цілих очищених мигдалин
Цукор - 130 г
Сіль
Мед
Крохмаль
Directions
1Мелений мигдаль і цукор в одній мисці полити розтопленим вершковим маслом, розтерти між долонями і залишити на ніч.
2У велику миску просіяти манну крупу та борошно, додати сіль і топлене масло, розтерти між долонями. Тісто вимішувати 30 хвилин, потроху змочуючи водою. Воно має бути досить щільним, але еластичним.
3Сформувати з тіста 14 кульок, посипати крохмалем і розкачати в дуже тонкі пласти.
4На змащену топленим маслом велику чавунну сковороду укласти пласти тіста один біля одного так, щоб їх краї звисали з країв сковороди. Змастити ці пласти топленим маслом і покласти на них ще кілька, щоб в цілому їх вийшло сім. Покрити їх шаром мигдалю, зверху покласти залишки пластів тіста, загнути «хвости». Прокреслити на поверхні баклави смуги, що утворюють при перетині ромби. У центр кожного ромба увіткнути очищений мигдаль. Змастити всю поверхню топленим маслом.
5Поставити сковороду у слабо розігріту духовку і, не змінюючи температуру, випікати баклаву до золотистого кольору.
6Вийняти з печі та рясно полити розтопленим медом. Дати охолонути.
7Нарізати ромби та розкласти в тарілочки або подати на одному блюді.