Качан капусти фарширований
Качан капусти фарширований

Качан фарширований

      

23 Серпня, 2018

Из капусты и морковки (Семь поварят),
Русская кухня (Семь поварят)

  • Cook: 2 hrs 30 mins
  • Yields: 10 порцій

Ingredients

Капуста білокачанна - 1 качан

ДЛЯ ФАРШУ:

Морква - 700 г

Цибуля ріпчаста - 300 г

Помідори - 300 г

Баклажани або перець солодкий - 250 г

Рис варений - 100 г

Яйця варені - 5 шт.

Олія - 100 г

ДЛЯ СОУСУ:

Бульйон м'ясний - 500 г

Сметана - 500 г

Борошно пшеничне - 50 г

Пюре томатне - 100 г

Перець чорний мелений

Сіль

Directions

1Качан капусти, вирізавши качан, відварити у підсоленій воді до напівготовності. Розібрати на окремі листочки та зрізати черешки. Для фаршу овочі дрібно нарізати, обсмажити на олії, остудити та додати рис і рубані яйця, посолити, поперчити.

Качан капусти фарширований

2На змочену водою полотняну серветку укласти найбільші листя черешками назовні, на них - частину фаршу, залишаючи з країв 2‑3 см; на фарш покласти листя меншого розміру і т. д.

Качан капусти фарширований

3В середину покласти нерозібрану серцевину качана. Після цього краї серветки стягнути, надаючи качану первісну форму, і витримати в холодильнику 20 хвилин.

Качан капусти фарширований

4СОУС: Борошно підсушити, трохи остудити і розвести бульйоном, довести до кипіння та з'єднати з кип'яченою сметаною. Варити соус, помішуючи, 7 хвилин. Томатне пюре уварити до половини початкового об'єму, з'єднати з соусом і дати закипіти, посолити, поперчити.

5На сковороду, змащену маслом, укласти качан, обережно звільнивши його від серветки, і обсмажити в духовці при 180°С до готовності, потім залити соусом і запікати до утворення скоринки.

Качан капусти фарширований

6При подачі качан нарізати шматочками й оформити зеленню.

00:00