Вино «Оксамит»

  

29 Жовтня, 2016

1001 совет и секрет 2016 №235 Искусство виноделия

Ingredients

Яблука зимових сортів соковиті - 10 кг

Цукор - 2,5 кг (з розрахунку 250 г на 1 л рідини)

Чорнослив - 1 кг

Вода - 1 л

Лимон - 1 шт.

Дріжджі винні

Directions

1Яблука очистити від серцевини, м'якоть разом з шкіркою натерти на дрібній тертці. Пюре викласти в широкий посуд і залити водою.

2Чорнослив подрібнити, додати в пюре і перемішати.

3Залишити суміш у відкритому посуді при кімнатній температурі на 2 дні. Щоб поліпшити газообмін, 3 рази в день помішувати.

4Потім залишити масу на 1 день і вже не перемішувати.

5Зібрати мезгу, що плаває на поверхні, і віджати з неї сік. В отримане сусло покласти цукор і перелити сусло в бутиль на ¾ її висоти. Встановити водний затвор. Поставити в темне приміщення і зберігати 30-40 днів при температурі близько 20°С.

6Коли вино перебродить, злити його з осаду в іншу бутиль і залишити ще на 3-4 місяці.

7Знову злити напій з осаду і розлити по пляшках.

00:00