17 рецептів Юлії Висоцької. Страви з молочних продуктів (Домашня колекція СТБ)
Cook: 6 hrs 30 mins
Yields: 6 порцій
Ingredients
Вершки 33-35% - 1 л
Цукор тростинний - 150 г
Яйця - 7 жовтків
Кава натуральна мелена - 3 ст. ложки
Directions
1Жовтки збити з цукром у світлу масу.
2Вершки довести до кипіння, але в жодному разі не кип'ятити.
3Зварити дуже міцну каву, процідити через найдрібніше сито і додати в вершки.
4Порціями додавати вершково-кавову масу в збиті жовтки й обережно перемішати.
5На дуже слабкому вогні довести масу до кипіння, постійно помішуючи. Як тільки вона загусне, тут же її зняти і мішати ще 2‑3 хвилини, не перестаючи. Те саме можна зробити і в мікрохвильовці: затягнути посуд з морозивом плівкою і поставити на кілька хвилин у мікрохвильовку.
6Перелити в пластиковий контейнер, охолодити, закрити кришкою і поставити на 6‑8 годин в морозилку. Перемішувати морозиво дерев'яною ложкою кожну годину, щоб воно вийшло однорідним, або використовувати машинку для приготування морозива.