Пиріг яблучний (з родзинками, мигдалем і цедрою)
солодка випічка здорове харчування, пісне
5 Вересня, 2018
222 рецепта для здоровых и полезных постов (Еда, которая лечит)
Ingredients
Яблука - 5 шт. великих
Родзинки - 0,25 склянки
Мигдаль солодкий - 0,5 склянки
Мигдаль гіркий - 5‑10 ядер
Апельсини - 0,5 шт. (цедра)
Вишневе варення - 2 ст. ложки
Олія - 2 ст. ложки
Ром
Борошно - 2 склянки
Цукор коричневий - 1 склянка
Сухарі панірувальні
Directions
1З борошна, повної ложки коричневого цукру, олії і води приготувати тісто (загальний об'єм рідини з олією, ромом і водою разом мають складати 0,5 склянки).
2Потім тісто ретельно перемішати, розкачати на столі та вирізати два коржа. Один корж покласти на дно металевої форми. З тіста вирізати смугу, обкласти нею внутрішню стінку форми для випічки, защипнути смугу з нижнім коржем.
НАЧИНКА:
1Яблука очистити, подрібнити, додати до них 1 ст. ложку тертої апельсинової цедри, промиті родзинки, все разом тушкувати 10 хвилин на маленькому вогні.
2Перемішати з товченим солодким і гірким мигдалем, вишневим варенням і всипати 0,5 склянки коричневого цукру.
ПИРІГ:
1На нижній корж помістити начинку. Зверху начинку накрити другим коржем. Скріпити краї, посипати верхній корж розтертими з цукром сухарями.
2Готувати пиріг в розігрітій до 180°C духовці до золотистої скоринки.
3Подаючи на стіл, викласти пиріг на блюдо і змастити зверху варенням.