Квас петровський
31 Жовтня, 2016
111 лучших кулинарных рецептов на каждый день (Кулинарные чудеса)
Русская кухня (Семь поварят)
- Yields: 25 / 5 порцій
Ingredients
Сухарі житні - 800 г / 125 г
Вода - 5 л / 1 л
Цукор - 2 склянки / 50 г
Дріжджі - 25 г / 10 г
Мед - 100 г / 25 г
Родзинки - / 12 г
Хрін - 100 г / 25 г кореня
Лід
Directions
1Сухарі подрібнити (для варіанту 1), залити окропом і дати їм настоятися в теплі 3‑4 години.
2Сусло процідити через кілька шарів марлі, додати цукор, розведені дріжджі і залишити квас в теплому місці на 10‑12 годин для бродіння.
ВАРІАНТ 1:
1Квас знову процідити, розлити в пляшки 0,5 л і в кожну покласти по 10 г меду і хрону. Ємності щільно закупорити і поставити в холодне місце на 1 добу.
ВАРІАНТ 2:
1Коли сусло перебродить, процідити його, розлити по пляшках або банкам, в кожну покласти по кілька родзинок, щільно закрити пляшки і поставити в холодильник. Через три дні квас готовий.
2У невеликій кількості приготованого сухарного квасу розмішати мед до повного розчинення. З'єднати з рештою квасу, додати натертий на тертці або нарізаний тонкими скибочками хрін, добре перемішати, щільно закрити кришкою і настоювати 2‑4 години в холодильнику.
3Готовий квас процідити і подавати зі шматочками льоду.