1Дрібну рибу очистити від луски, випатрати, видалити зябра, відмити від крові. Велику рибу очистити, випатрати, відрізати голову, плавники, хвіст. Нарізати на шматки.
2Рибу покласти в каструлю з холодною водою, додати очищену, обмиту та розрізану навпіл цибулину, корінь і зелень петрушки. При слабкому кипінні варити 30 хвилин.
3З бульйону зняти піну, процідити.
4Проціджений бульйон вилити в каструлю. Додати очищену, промиту та нарізану дольками картоплю і кип'ятити 15 хвилин на маленькому вогні.
5Потім покласти шматки риби, перець, лавровий лист, сіль і при слабкому кипінні варити ще 10‑15 хвилин.
6Після закінчення варіння заправити маслом.
7При подачі в миски покласти рибу, налити юшку та посипати дрібно нарізаною зеленню.