український борщ з пампушками
український борщ з пампушками

Борщ український (з пампушками)

    

20 Вересня, 2018

50 рецептов украинской кухни

Ingredients

Яловичина - 80 г

Буряк - 75 г

Капуста свіжа - 100 г

Картопля - 130 г

Морква - 25 г

Петрушка - 10 г кореня

Цибуля ріпчаста - 20 г

Часник - 2 зубчики

Помідори - 80 г

Перець болгарський - 15 г

Масло топлене - 10 г

Сало - 15 г

Сметана - 15 г

Оцет - 1 ч. ложка

Цукор

Сіль

Зелень петрушки та кропу

Перець червоний - 1 стручок

Лавровий лист

ДЛЯ ПАМПУШОК:

Борошно пшеничне - 80 г

Вода - 35 г

Цукор - 5 г

Дріжджі - 2,5 г

Олія соняшникова - 2 г

Яйця - 1 шт.

ДЛЯ СОУСУ:

Часник - 5 г

Олія - 5 г

Вода - 20 г

Сіль

Directions

1Жирну яловичину (грудинку) добре промити холодною водою. Зробити з внутрішнього боку над ребрами надріз, залити холодною водою та на сильному вогні довести до кипіння. Коли вода закипить, зняти піну, вогонь зменшити і продовжувати варити при дуже слабкому кипінні, періодично знімаючи (але не викидаючи) з поверхні бульйону жир.

2Готове м'ясо вийняти з бульйону, видалити кістки, покласти в інший посуд, трохи посолити. Підлити туди трохи бульйону, закрити кришкою та поставити на вогонь.

3Буряк очистити, нарізати соломкою, укласти в сотейник із жиром з бульйону. Додати оцет, цукор, сіль і тушкувати на сильному, а потім під кришкою на слабкому вогні майже до готовності.

4Корінь петрушки, моркву нарізати соломкою та спасерувати в жирі в закритому посуді до готовності.

5Ріпчасту цибулю нарізати соломкою, трохи обсмажити на топленому маслі.

6Додати розтерті з бульйоном помідори, пасерувати 10‑15 хвилин, а потім з'єднати з морквою та петрушкою і пасерувати з ними.

7Білокачанну капусту нашаткувати соломкою. Картоплю очистити та нарізати брусочками. Болгарський перець очистити від насіння та плодоніжок, нашаткувати соломкою.

8Бульйон, в якому варилося м'ясо, процідити, довести до кипіння, покласти в нього нарізані капусту, частину картоплі, стручок червоного гіркого перцю та варити 15‑20 хвилин при слабкому кипінні.

9Потім гіркий перець вийняти, додати тушкований буряк, пасероване коріння, болгарський перець, лавровий лист і варити ще 5‑7 хвилин.

10Заправити борщ протертою відвареною картоплею та шпиком, товченим з часником, кропом і зеленню петрушки. Після заправки борщ довести до кипіння, накрити кришкою, зняти з плити і дати настоятися 30‑40 хвилин.

11При подачі покласти в тарілку сметану та посипати кропом. Окремо подати пампушки.

ПАМПУШКИ:

1З дріжджового тіста сформувати кульки вагою до 30 г, укласти їх на змащене олією деко, дати постояти.

2Потім змастити кульки яйцем і запікати в духовці 7‑8 хвилин.

3Пампушки полити соусом (часник розтерти з сіллю та з'єднати з олією та холодною кип'яченою водою).

00:00