Борщ полтавський перші страви українська кухня 21 Вересня, 2018 50 рецептов украинской кухни Ingredients Гусак або курка - 600 г Картопля - 150 г Капуста свіжа - 150 г Буряк - 150 г Цибуля ріпчаста - 50 г Морква - 50 г Петрушка - 25 г кореня Свинячий жир - 40 г Шпик - 80 г Лимонна кислота Томатна паста Сметана Цукор Сіль Перець Кріп ДЛЯ ГАЛУШОК: Борошно пшеничне або гречане - 80 г Вода - 25 г Яйця - 1 шт. Сіль Directions 1Приготувати бульйон із птиці. 2Картоплю нарізати кубиками; капусту, буряк, цибулю, коріння - соломкою. 3Буряк стушкувати до готовності з лимонною кислотою та бульйоном. 4Моркву, цибулю, коріння спасерувати з додаванням томатної пасти на свинячому жирі. 5У киплячий бульйон покласти картоплю та капусту. 6Через 10‑15 хвилин туди додати буряк, товчене з зеленню кропу сало, цукор, сіль, перець. 7До подачі до столу борщ має настоюватися 15‑20 хвилин. 8У тарілку покласти галушки, м'ясо, сметану, зелень; все залити борщем. ГАЛУШКИ: 1У киплячу воду засипати половину підсушеного борошна та, розмішуючи, прогріти, зняти з вогню й охолодити. 2Додати залишки борошна, яйце, сіль і замісити некруте тісто. 3Розкачати пласти завтовшки 4‑5 мм, нарізати квадратики та зварити в підсоленій воді. 00:00