Які удон (Yaki udon)
макаронні вироби, овочеві страви, страви з грибів японська кухня вегетаріанське, низькокалорійне
12 Грудня, 2018
BBC Easy Cook 2016 Fabruary
- Prep: 10 mins
- Cook: 10 mins
- Yields: 2 порції
Ingredients
Локшина удон - 250 г сушеної або 400 г замороженої або свіжої
Олія кунжутна - 2 ст. ложки
Цибуля - 1 шт.
Капуста білокачанна - 0,25 качана
Гриби шіїтаке - 10 шт.
Зелена цибуля - 4 шт.
ДЛЯ СОУСУ:
Мірін - 4 ст. ложки
Соєвий соус - 2 ст. ложки
Цукрова пудра - 1 ст. ложка
Вустерський соус або вегетаріанська альтернатива - 1 ст. ложка
ДЛЯ ІМБИРНОЇ СТРУЧКОВОЇ КВАСОЛІ:
Квасоля стручкова зелена - 200 г
Імбир
Олія кунжутна - 1 ст. ложка
Часник - 1 зубчик
Кунжут - 1 ч. ложка насіння
Directions
1Закип'ятити воду у великій каструлі. Додати 250 мл холодної води та локшину удон (оскільки локшина дуже товста, додавання холодної води допомагає їй готуватися трохи повільніше, щоб проварилася серединка). Заморожену або свіжу локшину варити 2 хвилини або до стану аль денте; сушену варити довше, приблизно 5‑6 хвилин. Злити і залишити у друшляку.
2Нагріти 1 ст. ложку олії, додати тонко нарізану цибулю та грубо нарізану капусту і смажити 5 хвилин до м'якості.
3Додати гриби та частину тонко нарізані зеленої цибулі, смажити ще 1 хвилину.
4Влити залишки кунжутної олію та додати локшину. Якщо локшина холодна, перед додаванням інгредієнтів для соусу нагріти її і обсмажувати все разом, доки локшина не стане липкою і гарячою.
5Посипати рештою зеленої цибулі. Подавати які удон з імбирною стручковою квасолею на гарнір.
ІМБИРНА СТРУЧКОВА КВАСОЛЯ:
1Всипати стручкову квасолю в каструлю з киплячою водою та варити 3 хвилини, до м'якості. Злити
2Нагріти кунжутну олію, в ній підсмажувати дрібно нарізаний імбир та подрібнений часник 1 хвилину до появи аромату.
3Змішати з квасолею, приправити та посипати кунжутом. Готувати 30 секунд, доки не стане гарячим. Розраховано на 4 порції