Шашлик по-турецьки з рисом
страви з м'яса турецька кухня духовка, на вогнищі
20 Грудня, 2018
50 рецептов шашлыков
Ingredients
Баранина - 600 г
Шпик - 150 г
Цибуля ріпчаста - 150 г
Помідори - 100 г
Часник - 3 зубчики
Жир - 30 г
Петрушка - 2 ст. ложки крупно нарізаної зелені
Перець чорний мелений
Перець духмяний мелений
Сіль
Оцет
ДЛЯ ГАРНІРУ:
Рис - 300 г
Жир - 30 г
Цибуля - 50 г
Томатна паста - 50 г
Directions
1М'ясо промити, очистити від сухожиль, зрізати зайвий жир і нарізати 28‑32 шматочка діаметром близько 4 см.
2Часник дрібно порубати, цибулю нарізати рівними тонкими кружальцями.
3Шматочки м'яса посолити, посипати рубаним часником, меленим духмяним і чорним перцем, потім скропити оцтом. М'ясо укласти в емальовану миску шарами, переклавши цибулею, накрити кришкою і залишити в холоді на 2‑3 години.
4ГАРНІР: Промити рис в холодній воді, закип'ятити воду (в 2 рази більше об'єму рису), покласти в неї рис, підсмаженe на жиру цибулю, томатну пасту, посолити, вимішати. Варити на слабкому вогні. Коли рис вбере всю рідину, перемішати його та запекти в духовці.
5Прямокутний шматок шпику шириною близько 4 см нарізати на 24‑28 тонких скибочок. Помідори нарізати кружальцями.
6Шматочки баранини нанизати на шпажки упереміж зі скибочками шпику, а також кружальцями помідора та цибулі.
7Смажити на розжареному вугіллі до рум'яної скоринки (всередині м'ясо має залишатися рожевим).
8На підготовлене блюдо викласти шаром рис, на нього покласти шашлик, не знімаючи м'яса зі шпажок. Посипати крупно нарізаною зеленню петрушки. Окремо як гарнір до шашлику можна подати картоплю фрі та зелений салат.