борщ
борщ

Борщ по-київськи / київський з яблуками

    

22 Грудня, 2018

111 лучших кулинарных рецептов на каждый день (Кулинарные чудеса)
Эх, яблочко!
Яблоки (кулинария)

Ingredients

Яловичина - 200 г / 400 г

Баранина - 200 г / 100 г грудинки

Буряк - 1 шт. / 2 шт.

Капуста свіжа - 1 качан / 300 г

Картопля - 300 г / 250 г

Квасоля варена - 2 ст. ложки / 40 г

Морква - 1 шт.

Яблука кислі - 2 шт.

Цибуля - 1 шт. / 1‑2 шт.

Селера - 1 корінь / зелень

Петрушка - 1 корінь + 1 ст. ложка зелені / зелень

Томат-пюре - 1 склянка / 2 ст. ложки

Шпик - 1 ст. ложка / 20 г

Масло вершкове - 2 ст. ложки або

Сало свиняче топлене - 20 г

Квас буряковий - 500 мл / 2 склянки

Вода - 1,5 л

Цукор - 1 ст. ложка (для варіанту 2)

Сметана - 0,5 склянки / 50 г

Перець духмяний горошком

Лавровий лист

Сіль

ДЛЯ БУРЯКОВОГО КВАСУ:

Буряк - 300 г

Вода - 2 л

Цукор - 1 склянка

Дріжджі - 15 г

Directions

БУРЯКОВИЙ КВАС:

1Буряк дрібно нарізати та варити 1 годину.

2Відвар процідити, додати цукор, остудити, покласти дріжджі та дати постояти добу в теплому місці.

3Потім розлити по пляшках і поставити на холод.

БОРЩ:

1Воду закип'ятити, влити буряковий квас, покласти яловичину та відварити на помірному вогні до готовності.

2ВАРІАНТ 2: За 30‑40 хвилин до готовності покласти моркву, петрушку та ріпчасту цибулю.

3Бульйон процідити, а м'ясо нарізати шматочками.

4ВАРІАНТ 1: Буряк нарізати тонкою соломкою і потушкувати з дрібно нарізаною баранячою грудинкою, підливаючи проціджений бульйон.

5ВАРІАНТ 2: Буряк нарізати соломкою і тушкувати з дрібно нарубаною бараниною і томатом-пюре.

6ВАРІАНТ 1: Моркву, цибулину, коріння селери та петрушки очистити, дрібно нашаткувати і спасерувати на маслі з додаванням томатного пюре.

7ВАРІАНТ 2: Моркву та коріння спасерувати.

8Сало (шпик) розтерти з сирою цибулею та зеленню петрушки.

9У киплячий бульйон опустити нашатковану капусту, нарізану кубиками картоплю та варити до напівготовності 10 хвилин.

10Додати тушкований з бараниною буряк, пасероване коріння та цибулю, нарізані дольками яблука, варену квасолю, розтерте сало, квас, цукор, перець і сіль і варити до готовності. В кінці варіння додати лавровий лист.

11При подачі на стіл в тарілку з борщем покласти м'ясо, заправити сметаною та посипати подрібненою зеленню петрушки.

00:00