Млинці гречані з грибами та тельбухами
млинці, оладки, сирники, страви з грибів, страви з птиці
23 Грудня, 2018
100 лучших рецептов блинов и оладий (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Prep: 2 hrs
- Cook: 1 hr
- Yields: 5-6 порцій
Ingredients
ДЛЯ МЛИНЦІВ:
Борошно гречане - 300 г
Молоко або вода - 200‑300 мл
Борошно пшеничне - 50‑100 г (в залежності від помелу гречаного борошна)
Олія - 20‑50 мл
Цукор - 20‑40 г
Сіль - 1 ч. ложка
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Курячі тельбухи - 300 г
Лисички відварні - 100 г
Цибуля - 1 шт. велика
Морква - 1 шт. середня
Яйця - 1 шт.
Сіль
Перець чорний свіжомелений
Олія для смаження
Directions
НАЧИНКА:
1Залити тельбухи холодною водою, посолити та вимочувати 1‑2 години.
2Потім відварювати 20 хвилин.
3Обсмажувати очищені та подрібнені цибулю та моркву на олії 10 хвилин.
4Додати в сковороду відварені тельбухи, обсмажувати 5 хвилин.
5Додати відварені лисички й обсмажувати 5 хвилин. Поперчити та посолити за смаком.
6Пропустити суміш через м'ясорубку.
7Відварити яйце круто. Натерти у фарш.
МЛИНЦІ:
1Змішати гречане та пшеничне борошно, молоко або воду, цукор і сіль, перемішати.
2Смажити млинці з двох боків на розпеченій олії до золотистого кольору.
3Нафарширувати начинкою та згорнути конвертами.
4Підрум'янювати млинці на добре розігрітій сковороді з олією, перевертаючи, до хрусткої скоринки.